До проекту

Положення про порядок надання земельних ділянок громадянам для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та для будівництва індивідуальних гаражів на території Надвірнянської міської територіальної громади

Цей документ містить обґрунтування необхідності державного регулювання шляхом прийняття регуляторного акту – рішення Надвірнянської міської ради «Про затвердження “Положення про порядок надання земельних ділянок громадянам для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та для будівництва індивідуальних гаражів на території Надвірнянської міської територіальної громади”

Аналіз впливу регуляторного акта складений відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та з урахуванням методики проведення аналізу впливу регуляторного акту.

I. Опис проблеми, яку планується врегулювати шляхом прийняття рішення.

На сьогодні питання надання земельних ділянок громадянам для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та для будівництва індивідуальних гаражів за рахунок земель комунальної власності на території громади залишається не до кінця врегульованими. Відсутній чіткий, прозорий,  врегульований порядок надання земельних ділянок пільговим категоріям населення.

II. Цілі (мета) регулювання.

Метою даного регулювання  є:

  • виконання вимог чинного законодавства.
  • забезпечення реалізації прав громадян на безоплатну приватизацію землі за цільовим призначеннямдля ведення особистого селянського господарства. 
  • встановлення єдиного порядку надання земельних ділянок  для ведення особистого селянського господарства для різних категорій громадян з метою реалізації їхнього права на безоплатну приватизацію.

III. Визначення усіх прийнятних альтернативних способів досягнення встановлених цілей.

  1. Визначення альтернативних способів
  2. Вид альтернативи Опис альтернативи
    Залишення існуючої на даний момент ситуації без змін На сьогоднішній день питання надання даних земельних ділянок у власність громадянам є не до кінця врегульованим, відсутній чіткий, прозорий,  врегульований порядок надання земельних ділянок пільговим категоріям населення.
    Прийняття регуляторного акта Забезпечує досягнення цілей державного регулювання. Збільшення привабливості та ефективного використання земельних ділянок, які знаходяться у власності та користуванні фізичних осіб, забезпечить чіткий алгоритм дій для подачі документів, забезпечить першочерговість надання ділянок пільговим категоріям населення.

IV. Обґрунтування можливостей досягнення мети у разі прийняття рішення.

  1. Оприлюднення проєкту рішення.
  2. Після оприлюднення, узгодження даного питання на засіданнях постійних депутатських комісій, громадські обговорення та прийняття рішення на пленарному засіданні сесії селищної ради.

V. Визначення очікуваних результатів прийняття регуляторного акту.

Витрати – для досягнення встановленої мети є реальними і фінансово можливими з найменшими затратами для громадян і  територіальної громади.

Вигоди – забезпечення реалізації прав громадян, запровадження єдиного, зрозумілого та прозорого підходу у вирішенні проблеми.

VI.Термін дії регуляторного акту.

Термін  дії пропонується не обмежувати в часі.

VIІ. Визначення показників результативності рішення.

Метод проведення відстеження результативності – статистичний. Відстеження результативності здійснюватиметься на підставі статистичних даних.

VIII. Заходи щодо відстеження результативності рішення.

Базове відстеження показників результативності рішення міської ради буде відстежуватись після набуття ним чинності.

Повторне відстеження результативності буде здійснюватись через рік після проведення базового відстеження.

Періодичні відстеження результативності будуть здійснюватись раз на кожні три роки, починаючи від дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності.

Начальниця управлінння земельних ресурсів

Хлопан Л. В.

Начальниця управлінння земельних ресурсів
Хлопан Л. В.

HomeCategoriesWishlistAccount
Search