УКРАЇНА
НАДВІРНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА

МІСЦЕВА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

78405, Івано-Франківська область, м.Надвірна, вул.Гетьмана Мазепи, 29 тел.(03475)2-23-05, E-mail: Nadvirna_mr@ukr.net

Протокол №2

ПОЗАЧЕРГОВОГО ЗАСІДАННЯ МІСЦЕВОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

місто Надвірна
21 січня 2022 року

Головував: Голова Надвірнянської міської територіальної громади, голова Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Андрійович Зіновій Мирославович.

Присутні: члени Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (за окремим списком) та запрошені особи.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

  1. Про епідемічну ситуацію на території Надвірнянської міської територіальної громади, пов’язану з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (С. Ємельянчук, Е.Сем’янів, О. Жеревчук, І. Гурмак)

РОЗГЛЯД ПИТАНЬ:

Про епідемічну ситуацію на території Надвірнянської міської територіальної громади та встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки  поширення COVID-19

Слухали:

Ємельянчука Сергія Васильовича – директора КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» Надвірнянської міської ради

Сем’янів Емілію Ірадіонівну – директора КП «Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги» Надвірнянської міської ради.

Жеревчук Оксану Петрівну – начальника Надвірнянського районного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Гурмака Івана Григоровича – начальника районного відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Взяти до відома, що відповідно до пункту 34 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зі змінами і протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 21 січня 2022 року №1 та на підставі оцінки епідемічних показників встановлено з 00 год 00 хв 24 січня 2022 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території області.

З  урахуванням зазначеного і на виконання вимог пункту 34 зазначеної постанови, вимог протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 21 січня 2022 року №1, комісія вирішила:

 

  1. Запровадити на території Надвірнянської міської територіальної громади обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
  2. Керівникам структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств, старостам старостинських округів, керівникам суб’єктів господарювання незалежно від форми власності вжити заходів щодо:
    • забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених постановою  Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зі змінами, для «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;
    • щоденної оцінки епідемічної ситуації та вжиття додаткових заходів, спрямованих на стримування швидкого поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;
    • забезпечення інформування та роз’яснювальної роботи серед населення щодо виконання пунктів даного рішення та контроль за їх виконанням.
      Термін: до стабілізації епідситуації.
  3. Комунальному некомерційному підприємству «Надвірнянська центральна районна лікарня» Надвірнянської міської ради (С. Ємельянчук) вжити заходів щодо:
    • підготовки закладу для надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 та, при необхідності, дообладнання закладу охорони здоров’я необхідним медичним обладнанням, медикаментами, засобами для проведення дезінфекції, індивідуального захисту та централізованою подачею медичного кисню;
      Термін: негайно.
    • контролю за дотриманням критеріїв госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 шляхом неухильного виконання галузевих стандартів організації надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19).
  4. Комунальному підприємству «Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги» Надвірнянської міської ради (Е.Сем’янів):
    • вжити невідкладних заходів щодо активізації вакцинальної компанії в громаді шляхом залучення виїзних бригад та відкриття додаткових пунктів вакцинування;
      Термін: негайно.
    • вжити заходів щодо збільшення кількості тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2;
    • переглянути та продовжити графіки роботи пунктів щеплення та вакцинації з урахуванням можливості їх роботи в зручний для населення час.
      Термін: до стабілізації епідситуації.
  5. Управлінню освіти міської ради (Т. Дзем’юк):
    • організувати освітній процес у закладах загальної середньої освіти громади, ЦПО, ДЮСШ, Надвірнянського МНВК із запровадженням дистанційної форми навчання учнів 1-11 класів;
      Термін: до стабілізації епідситуації.
    • організувати освітній процес у закладах дошкільної освіти очно із дотриманням вимог постанови  Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зі змінами  та постанови Головного державного санітарного лікаря України від 25 серпня 2021 року №8.
  6. Надвірнянському відділу поліції ГУ НП України в Івано-Франківській області (Є. Веретенський), районному відділу ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (І. Гурмак):
    • посилити контроль за виконанням протиепідемічних обмежувальних заходів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зі змінами  і цим протоколом.
      Термін: до стабілізації епідемічної ситуації.
    • забезпечити проведення раптових вибіркових перевірок щодо наявності у працівників та відвідувачів закладів торгівлі, розважальних закладів, закладів громадського харчування, закладів розміщення, спортивних залів, пасажирів міжобласного сполучення на автобусних маршрутах та залізничному транспорті документів про вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
      Термін: на час карантину.
  7. Відділу технічного забезпечення міської ради (В. Костик), сектору з питань цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами міської ради (А. Левицький), Надвірнянському районному відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» (О. Жеревчук), районному відділу ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (І. Гурмак), Надвірнянському районному управлінню ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області (В. Федорчук) залучити засоби масової інформації для проведення широкого інформування та роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності дотримання карантинних обмежень та правил.
  8. Контроль за виконанням рішення комісії покласти на сектор з питань цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами.

Міський голова,
голови Місцевої комісії

Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Секретар Місцевої комісії

Андрій ЛЕВИЦЬКИЙ

Міський голова, голова Місцевої комісії
Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Секретар Місцевої комісії
Андрій ЛЕВИЦЬКИЙ

HomeCategoriesWishlistAccount
Search