УКРАЇНА
НАДВІРНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА

МІСЦЕВА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

78405, Івано-Франківська область, м.Надвірна, вул.Гетьмана Мазепи, 29 тел.(03475)2-23-05, E-mail: Nadvirna_mr@ukr.net

Протокол №3

ЗАСІДАННЯ МІСЦЕВОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

місто Надвірна
26 липня 2022 року

Головував: Голова Надвірнянської міської територіальної громади, голова Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Андрійович Зіновій Мирославович.

Присутні: члени Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (за окремим списком) та запрошені особи.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

  1. Про запобігання виникненню пожеж в природних екосистемах на території Надвірнянської міської територіальної громади (доповідає -В. Федорчук)
  2. Про стан пожежного водопостачання в населених пунктах Надвірнянської міської територіальної громади (доповідає – В. Федорчук)
  3. Про створення добровільних пожежних формувань в старостинських округах Надвірнянської міської територіальної громади (доповідає – В. Федорчук)
  4. Про стан дотримання правил охорони життя людей та забезпечення умов безпеки відпочинку громадян на водних об’єктах Надвірнянської міської територіальної громади (доповідає – В. Федорчук)
  5. Про заходи щодо недопущення розповсюдження інфекційних захворювань на території Надвірнянської міської територіальної громади (доповідають – М. Гундяк, С. Ємельянчук)

РОЗГЛЯД ПИТАНЬ:

По першому питанню «Про запобігання виникненню пожеж в природних екосистемах на території Надвірнянської міської територіальної громади» слухали:

Федорчука Віталія Івановича – начальника Надвірнянського районного управління ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

За результатами виступів та з урахуванням обговорення, комісія вирішила:
1. ДП «Надвірнянське лісове господарство» (1. Осташук), Надвірнянському спеціалізованому агролісгоспу ОКП «Івано-Франківськоблагроліс» (Н. Бахмач) з метою попередження виникнення пожеж у лісових масивах, сільгоспугіддях, територіях та об’єктах природно-заповідного фонду та інших відкритих ділянках місцевості, що перебувають у сфері їх управління,:
1.1. Забезпечувати своєчасне оновлення у лісових масивах мінералізованих смуг, протипожежних розривів, пожежних водоймищ і доріг протипожежного призначення, утримання у належному стані спостережних веж, очищення лісових масивів від захаращень, насамперед прилеглих до населених пунктів, просік, де проходять повітряні лінії електропередач та нафто-, газопродуктів.
1.2.Здійснювати постійний контроль за дотриманням вимог пожежної безпеки у природних екосистемах, та забезпечити оперативне реагування на початкових етапах виникнення пожеж і загорань.
1.3. З настанням пожежонебезпечного періоду та в разі необхідності тимчасово обмежувати доступ населення та в’їзд транспортних засобів у лісові масиви.
1.4. Забезпечити інформування населення через засоби масової інформації та шляхом встановлення відповідних знаків щодо дотримання заходів пожежної безпеки під час відвідування лісових масивів.
1.5. Оперативно інформувати Надвірнянське районне управління ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області про пожежі і загорання у природних екосистемах та, у разі необхідності, забезпечувати своєчасне залучення до гасіння служб цивільного захисту, власників земельних ділянок, волонтерів та місцевого населення.
1.6. Посилити роботу з правоохоронними та природоохоронними органами щодо проведення спільних профілактичних, адміністративних та інших заходів з охорони лісів від пожеж, виявлення порушників правил пожежної безпеки в лісах, притягнення їх до відповідальності згідно з чинним законодавством.
1.7. Регулярно проводити рейдові перевірки та патрулювання найбільш пожежонебезпечних лісових масивів, територій та об’єктів природно- заповідного фонду з метою здійснення контролю за дотриманням вимог правил пожежної безпеки, особливу увагу приділити проведенню цієї роботи у вихідні та святкові дні.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду.

2. Старостам старостинських округів:
2.1. Забезпечити виконання Комплексного плану дій органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, установ, організацій, об’єктів господарської діяльності щодо запобігання виникненню пожеж в пожежонебезпечний період у 2022 році, затверджений розпорядженням міського голови від 28.03.2022 року № 40-р «Про запобігання виникненню пожеж у пожежонебезпечний період на території Надвірнянської міської територіальної громади».

Термін: у визначені Комплексним планом терміни

2.2. Скерувати роботу консультаційних пунктів з цивільного захисту на проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед населення щодо дотримання заходів пожежної безпеки під час перебування у лісових масивах, лісосмугах, заплавах річок, сільгоспугіддях, присадибних ділянках та недопущення спалювання стерні, сміття та залишків рослинності.
2.3. Вживати заходів до ліквідації стихійних сміттєзвалищ побутових і виробничих відходів, сухої рослинності насамперед у лісових масивах, лісосмугах, сільгоспугіддях і прилеглих до них територіях з метою недопущення поширення пожеж в природних екосистемах на будинки та споруди.
2.4. Співпрацювати з правоохоронними органами та органами пожежного нагляду щодо притягнення до відповідальності порушників правил пожежної безпеки.

Термін: протягом пожежобезнебезпечного періоду.

3. Сектору з питань цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами міської ради (Л. Бойчук) організувати в засобах масової інформації, соціальних мережах, веб-сайті міської ради проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо дотримання заходів пожежної безпеки під час перебування у лісових масивах, лісосмугах, заплавах річок, сільгоспугіддях, присадибних ділянках та недопущення спалювання стерні, сміття та залишків рослинності.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду.

4. Районному відділу ТУ НІ І України в області (Є.Веретенський) активізувати роботу із запобігання порушень вимог пожежної безпеки в лісах, сільгоспугіддях, на територіях і об’єктах природно-заповідного фонду, а також недопущення спалювання стерні, сміття та залишків рослинності користувачами земельних ділянок на території громади та притягнення до відповідальності порушників правил пожежної безпеки.

Термін: протягом пожежнобезпечного періоду.

5. Надвірнянському районному управлінню ГУ ДСНС України в області (В. Федорчук):
5.1. Забезпечити за запитом лісокористувачів, старост старостинських округів та об’єктів природно-заповідного фонду залучення державних пожежно- рятувальних підрозділів для надання допомоги в гасінні пожеж у природних екосистемах.

Термін: постійно.

5.2. Перевірити стан готовності пожежних підрозділів лісокористувачів до реагування на пожежі та загорання. Особливу увагу звернути на утримання в робочому стані техніки, пристосованої до пожежогасіння та підвозу води, укомплектованості працівниками, забезпечення обладнанням, інвентарем, засобами зв’язку та пально-мастильними матеріалами. Провести практичні тренування (навчання) з питань організації управління та спільних дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами в екосистемах

Термін: протягом серпня 2022 року.

По другому питанню «Про стан пожежного водопостачання в населених пунктах Надвірнянської міської територіальної громади» слухали:

 Федорчука Віталія Івановича – начальника Надвірнянського районного управління ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області;

За результатами виступів та з урахуванням обговорення, з метою забезпечення належного пожежного водопостачання в населених пунктах територіальної громади комісія вирішила:

  1. Старостам старостинських округів забезпечити утримання у належному стані пожежних водоймищ, які знаходяться на території округу.

Термін: постійно.

  1. Старості Гвіздського старостинського округу Половку В.Ю. спільно із Надвірнянським районним управлінням ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області (Федорчук В.І.) та управлінням освіти Надвірнянської міської ради (Дзем’юк Т.М.) вирішити питання встановлення пожежного гідранта для забору води для потреб пожежогасіння із водонапірної вежі у Гвіздському ліцеї.

Термін: протягом серпня 2022 р.

  1. Старості Парищенського старостинського округу Глинчаку О.І. спільно із Надвірнянським районним управлінням ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області (Федорчук В.І.) вжити заходів щодо можливості використання водних об’єктів, які знаходяться в межах населеного пункту, в якості пожежних водоймищ.

Термін: протягом серпня 2022 р.

  1. Надвірнянському районному управлінню ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області (Федорчук В.І.) визначити в межах с. Назавизів місце можливого забору води для потреб пожежогасіння з р. Бистриця Надвірнянська для вирішення питання облаштування під’їзду пожежного транспорту до місця забору води.

Термін: протягом серпня-вересня 2022 р.

  1. КП “Надвірнаводоканал” (В. Литвинюк) тримати на постійному контролі стан пожежних гідрантів, які знаходяться на балансі підприємства, своєчасно ремонтувати їх та усувати недоліки, які виявляє районне управління ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області підчас планових перевірок.

Термін: постійно.

По третьому питанню «Про створення добровільних пожежних формувань в старостинських округах Надвірнянської міської територіальної громади» слухали:

Федорчука Віталія Івановича – начальника Надвірнянського районного управління ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області;

За результатами виступів та з урахуванням обговорення, комісія вирішила

1. Старостам старостинських округів:
1.1. Провести роботу по створенню в окрузі добровільних пожежних дружин з числа відповідальних за стан пожежної безпеки на об’єктах, які розміщені на території округу, та жителів відповідного населеного пункту, сформувати їх персональний склад та подати міському голові для прийняття відповідного рішення.

Термін: до 20 серпня 2022 року

1.2. Вивчити питання щодо можливості створення в населених пунктах територіальної громади (у першу чергу у найбільш віддалених) добровільних пожежних команд відповідно до Порядку функціонування добровільної пожежної охорони, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 р. №564 та проінформувати сектор з питань цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Надвірнянської міської ради.

Термін: до 10 вересня 2022 року

2. Надвірнянському районному управлінню ГУ ДСНС України в області (В. Федорчук) надавати старостам відповідну методичну допомогу у створенні добровільних пожежних формувань в округах.

Термін: постійно

3. Сектору з питань цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами міської ради (Л. Бойчук) узагальнити результати проведеної роботи щодо створення добровільних пожежних формувань в округах.

Термін: вересень 2022 року

По четвертому питанню «Про стан дотримання правил охорони життя людей та забезпечення умов безпеки відпочинку громадян на водних об’єктах Надвірнянської міської територіальної громади» слухали:

Федорчука Віталія Івановича – начальника Надвірнянського районного управління ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області;
Бойчука Любомира Васильовича – завідувача сектору з питань цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами міської ради.

За результатами виступів та з урахуванням обговорення, комісія вирішила
1. Старостам старостинських округів:
1.1. З метою попередження загибелі людей визначити небезпечні зони, стихійні місця масового відпочинку людей на водних об’єктах на території округу, де купатися заборонено.
1.2. Перевірити наявність, а при потребі зобов’язати керівників підприємств, установ, організацій – власників та орендарів водних об’єктів встановити нові попереджувальні знаки про заборону купання та дотримання правил безпечної поведінки на воді.

Термін: негайно

1.3. Забезпечити проведення консультаційними пунктами з цивільного захисту інформаційно-роз’яснювальної роботи серед жителів, особливо серед дітей та молоді, про дотримання правил безпечної поведінки на воді.
1.4. Організувати у вихідні та святкові дні патрулювання силами активістів стихійних місць масового відпочинку громадян на водних об’єктах.

Термін: протягом купального сезону.

2. Сектору з питань цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами міської ради (Л. Бойчук) спільно з Надвірнянським районним управлінням ГУ ДСНС України в області (В. Федорчук) проводити в населених пунктах територіальної громади та через засоби масової інформації кампанію щодо необхідності дотримання правил безпечної поведінки на воді та небезпеки купання в необладнаних місцях.

Термін: протягом купального сезону.

3. Контроль за виконанням рішення комісії з цього питання покласти на сектор з питань цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами міської ради (Л. Бойчук).

По п’ятому питанню «Про заходи щодо недопущення розповсюдження інфекційних захворювань на території Надвірнянської міської територіальної громади» слухали:

Гундяка Миколу Ігоровича – в.о. начальника районного відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області;
Ємельянчука Сергія Васильовича – директора КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» Надвірнянської міської ради.

За результатами виступів та з урахуванням обговорення, комісія вирішила;
1. Інформацію в.о. начальника районного відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Гундяка М.І. про вжиті заходи щодо недопущення розповсюдження інфекційних захворювань на території громади взяти до уваги.
2. Районному відділу Головному управлінню Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області (І. Гурмак):
2.1. Забезпечити здійснення виробничого контролю якості питної води суб’єктами господарювання, що надають послуги з централізованого постачання відповідно до технічного регламенту та надати результати контролю Головному управлінню Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
2.2. Організовувати перевірки центрів гуманітарної допомоги щодо дотримання вимог санітарного законодавства в частині зберігання продуктів харчування.
2.3.Забезпечити контроль за дотриманням санітарного законодавства в пунктах прийому та харчування внутрішньо переміщених осіб.

Термін: постійно

3.3. Здійснити обстеження готовності пунктів харчування закладів освіти до початку навчального року в частині дотримання вимог санітарного- ветеринарного законодавства.

Термін: протягом серпня 2022 р.

3. Керівникам закладів високого ступеня ризику:
3.1. Не допускати до роботи з обігом харчових продуктів, осіб у яких відсутні чи протерміновані медичні огляди чи посторонніх осіб, які не мають допуску до роботи в даній професії.
3.2. Дотримуватися санітарних та ветеринарних вимог при виробництві, зберіганні та реалізації харчової продукції, не допускати реалізацію протермінованої продукції чи продукції, сумнівної якості.

Термін: постійно

3.3. Оформити санітарні паспорти на джерела централізованого водопостачання (заклади освіти, охорони здоров’я тощо), які розташовані на території громади.

Термін: до 10 серпня 2022 року

4. Офісу соціальних послуг міської ради (В. Василенко) інформувати районний відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області про наявні на території громади пункти переселенців та пункти їхнього харчування з метою обстеження цих місць на предмет дотримання санітарних та епідеміологічних норм.

Термін: постійно

5. КНП «Надвірнянська районна лікарня» Надвірнянської міської ради (С. Ємельянчук):
5.1. Забезпечити готовність закладу до:
– цілодобового прийому пацієнтів та надання екстреної та невідкладної медичної допомоги при масовому надходженні пацієнтів;
проведення тестування, експрес-діагностики та інших спеціальних лабораторних досліджень при підозрі для підтвердження або встановлення інфекційних захворювань;
– визначення резервних приміщень для розгортання додаткових ліжок та розміщення великого числа пацієнтів та ізоляції пацієнтів з інфекційними захворюваннями.

Термін під час надзвичайних ситуацій;

5.2. Створювати та поповнювати запаси матеріалів та ліків, спрямованих на запобігання та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню.

Термін: постійно

6. Старостам старостинських округів, районному відділу ГУ НП України в області (Є.Веретенський) не допускати виникнення стихійної торгівлі та стихійних ринків продуктами харчування в населених пунктах територіальної громади.

Термін: постійно

7. Надвірнянському районному відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» (О. Жеревчук) через засоби масової інформації забезпечувати постійне інформування населення щодо профілактики інфекційних захворювань.

Термін: постійно

Міський голова,
голова Місцевої комісії

Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Секретар Місцевої комісії

Любомир БОЙЧУК

Міський голова, голова Місцевої комісії
Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Секретар Місцевої комісії
Любомир БОЙЧУК

HomeCategoriesWishlistAccount
Search