УКРАЇНА
НАДВІРНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА

МІСЦЕВА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

78405, Івано-Франківська область, м.Надвірна, вул.Гетьмана Мазепи, 29 тел.(03475)2-23-05, E-mail: Nadvirna_mr@ukr.net

Протокол №4

ЗАСІДАННЯ МІСЦЕВОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

місто Надвірна
25 серпня 2022 року

Головував: Голова Надвірнянської міської територіальної громади, голова Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Андрійович Зіновій Мирославович.

Присутні: члени Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (за окремим списком) та запрошені особи.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

  1. Про стан готовності закладів освіти Надвірнянської міської територіальної громади до початку нового навчального 2022- 2023 року по створенню безпечних умов перебування в закладах освіти дітей, учнів та працівників в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України. (Доповідає Дземюк Т.М.)
  2. Про стан функціонування системи оповіщення на території Надвірнянської міської територіальної громади. (Доповідають: Бойчук Л.В., Лозинський В.Я., старости старостинських округів)
  3. Про організацію роботи систем постачання комунальних послуг та систем електо- та газо постачання в осінньо-зимовий період 2022-2023 р.р. в умовах воєнного стану при ураженні об’єктів житлового фонду та об’єктів критичної інфраструктури. (Доповідають: Гуцько А.Д., Буняк Д.В., Лундяк І.М., Томин В.В., Литвинюк В.Д.)
  4. «Про освітлення вулиць і доріг Надвірнянської міської територіальної громади в осінньо-зимовий період 2022/2023 р.р. в умовах воєнного стану» (Доповідають: Йосипенко О.В., Гуцько А.Д.)

РОЗГЛЯД ПИТАНЬ:

По першому питанню «Про стан готовності закладів освіти Надвірнянської міської територіальної громади до початку нового навчального 2022-2023 року по створенню безпечних умов перебування в закладах освіти дітей, учнів та працівників в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України» слухали:

Дзем’юк Тетяну Михайлівну – начальника управління освіти Надвірнянської міської ради.

За результатами виступів та з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

1. Інформацію начальника управління освіти Надвірнянської міської ради Дзем’юк Т.М. про стан готовності закладів освіти територіальної громади до початку нового навчального 2022- 2023 року по створенню безпечних умов перебування в закладах освіти дітей, учнів та працівників в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України прийняти до відома.

2. Управлінню освіти Надвірнянської міської ради (Дзем’юк Т.М.):

2.1. На підставі Актів оцінки об’єкта (будівлі, споруди, приміщення) закладів освіти щодо можливості його використання для укриття населення як найпростішого укриття сформувати перелік захисних споруд (найпростіших укриттів) закладів освіти Надвірнянської міської територіальної громади рекомендованих до використання за призначенням в 2022-2023 навчальному році відповідно до додатку 5 Вимог щодо забезпечення нумерації та здійснення обліку фонду захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом МВС від 9 липня 2018 року №579, та передати їх сектору з питань цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Надвірнянської міської ради для внесення рекомендованих захисних споруд до книги обліку споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів, що знаходяться на території  громади.

 Термін: до 31 серпня 2022 року

2.2. Здійснювати контроль за станом утримання керівниками закладів освіти Надвірнянської міської територіальної громади захисних споруд цивільного захисту (найпростіших укриттів) закладів освіти.

Термін: постійно

2,3. Націлити керівників закладів освіти Надвірнянської міської територіальної громади на створення умов щодо можливого одночасного безперебійного функціонування в 2022-2023 навчальному році різних форм організації освітнього процесу (очної, змішаної).

3. Керівникам закладів освіти Надвірнянської міської територіальної громади:

3.1. При виборі форми навчання (очна, змішана) в закладі освіти керуватися рішенням Надвірнянської районної військової адміністрації та створеними безпековими заходами щодо перебування  в них дітей, учнів та працівників.

Термін: до 31 серпня 2022 року

3.2. Очну форму організації освітнього процесу проводити тільки з врахуванням пропускної (нормативної) спроможності, створеної в закладі освіти захисної споруди.

Термін: протягом навчального року

3.3. Забезпечувати утримання в належному стані наявні захисні споруди цивільного захисту та створені найпростіші укриття для використання їх за призначенням в разі необхідності, не допускати дій, що знижують захисні функції захисних споруд, їхню надійність та безпеку.

Термін: постійно

3.4.  Слідкувати за забезпеченням захисних споруд місцями для сидіння в достатній кількості, резервним штучним освітленням, первинними засобами пожежогасіння, шанцевим інструментом, засобами надання медичної допомоги, контейнерами для зберігання продуктів харчування, засобами зв’язку і оповіщення, ємностями з питною водою, а за відсутності в об’єктах укриття каналізації – виносними баками для нечистот.

Термін: постійно

.3.5. Місце розташування укриттів в закладі освіти позначити за допомогою табличок та вказівників руху до них.

Термін: до 31 серпня 2022 року

3.6. Визначити відповідальних осіб за організацію роботи з питань цивільного захисту та з обслуговування захисних споруд закладу освіти.

Термін: до початку 2022-2023 навчального року.

3.7. Проводити навчання з евакуації дітей, учнів та працівників на випадок повітряної тривоги.

Термін: протягом 2022-2023 навчального року

3.8. Налагодити в закладі освіти функціонування локальної системи оповіщення.

Термін: до 31 серпня 2022 року

4. КП «Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги» (Є. Сем’янів) Надвірнянської міської ради визначити перелік медикаментів, які в обов’язковому порядку повинні бути в укриттях для надання першої допомоги, та надати його закладам освіти Надвірнянської міської територіальної громади для укомплектування ними медичних аптечок.

Термін: до 31 серпня 2022 року

5. Надвірнянському районному управлінню ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області (Федорчук В.І) надавати методичну та консультаційну допомогу закладам освіти щодо забезпечення належного функціонування захисних споруд, періодично проводити навчання відповідальних осіб з обслуговування захисних споруд та інспектування споруд на предмет дотримання вимог по створенню безпечних умов для перебування в них дітей (учнів) та працівників.

Термін: протягом 2022-2023 навчального року

По другому питанню «Про стан функціонування системи оповіщення на території Надвірнянської міської територіальної громади» слухали:

Бойчука Любомира Васильовича – завідувача сектору з питань цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Надвірнянської міської ради;

Лозинського Володимира Ярославовича – в.о. завідувача відділу технічного забезпечення Надвірнянської міської ради;

Старост  старостинських округів

За результатами виступів та з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

1. Фінансовому управлінню Надвірнянської міської ради (Л. Русаловська) передбачати видатки на проведення робіт та заходів щодо створення і утримання у готовності до використання місцевої системи оповіщення.

Термін: під час коригування місцевого бюджету на 2022 рік та формування проекту бюджету на 2023 рік

2. Відділу технічного забезпечення Надвірнянської міської ради  (В. Лозинський):

2.1. Провести аналіз наявних технічних засобів оповіщення, діючої системи оповіщення в територіальній громаді, її можливості щодо доведення інформації з питань цивільного захисту до органів управління і населення та подати пропозиції щодо її удосконалення.

Термін: негайно

2.2. Сформувати технічні вимоги та розробити технічне завдання на створення (модернізацію) системи оповіщення територіальної громади з можливістю організаційно-технічної інтеграції її у обласну територіальну автоматизовану систему централізованого оповіщення.

Термін: до 20 вересня 2022 року

3. Сектору з питань цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Надвірнянської міської ради (Л. Бойчук) спільно з управлінням з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації забезпечити проведення науково-технічної експертизи техноробочого проєкту на створення автоматизованої системи оповіщення територіальної громади з можливістю інтеграції її у обласну територіальну автоматизовану систему централізованого оповіщення.

Термін: під час розробки проєкту проєктною організацією 

3. Керівникам підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, власникам об’єктів з масовим перебуванням людей, які знаходяться на території Надвірнянської територіальної громади, в обов’язковому порядку:

3.1. Встановити сигнальні, гучномовні пристрої, радіотрансляційні точки, інші джерела оповіщення для передачі інформації з питань  цивільного захисту у службових і виробничих приміщеннях.

Термін: негайно

3.2.  Заборонити здійснювати демонтаж сигнальних, гучномовних пристроїв (радіотрансляційних точок), електросирен, електронних інформаційних табло, інших технічних засобів оповіщення та відключати канали та лінії електрозв’язку, що задіяні системами оповіщення.

Термін: в період воєнного стану

3.3. Забезпечувати проведення експлуатаційно-технічного обслуговування апаратури і технічних засобів оповіщення, технічних перевірок їх працездатності, а також проведення заходів із забезпечення резервного електроживлення апаратури і технічних засобів оповіщення.

Термін: постійно

4. Старостам старостинських округів:

4.1. Здійснювати контроль  за наявністю у підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, які знаходяться на території старостинського округу, локальних та об’єктових систем оповіщення.

Термін: постійно

4.2.  Спільно із керівниками підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, власникам об’єктів з масовим перебуванням людей, розмішених на території старостинського округу, вирішити питання щодо можливості використання локальних систем оповіщення цих закладів для зовнішнього оповіщення жителів населеного пункту.

Термін: до 20 вересня 2022 року

4.3. Формувати альтернативні шляхи оповіщення населення, використовуючи мережу інтернет та мобільний зв’язок. При критичній потребі для оповіщення населення використовувати автономні гучномовці, гудки транспортних засобів переривчастим звучанням, дзвони на церквах.

Термін: в період воєнного стану

По третьому питанню «Про організацію роботи систем постачання комунальних послуг та систем електо- та газопостачання в осінньо-зимовий період 2022-2023 р.р. в умовах воєнного стану при ураженні об’єктів житлового фонду та об’єктів критичної інфраструктури» слухали:

Гуцька Андрія Дмитровича – начальника управління житлово-комунального господарства та інфраструктури Надвірнянської міської ради;

Литвинюка Василя Дмитровича – директора КП «Надвірнаводоканал» Надвірнянської міської ради;

Буняка Дмитра Васильовича – директора філії АТ «Прикарпаттяобленерго» «Південна»;

Томина Василя Васильовича – в. о. начальника КП «Надвірна житловик» Надвірнянської міської ради;

Лундяка Ігоря Михайловича – начальника Надвірнянської дільниці Надвірнянського відділення ПАТ «Івано-Франківськгаз

За результатами виступів та з урахуванням обговорення та керуючись рекомендаціями Міністерства розвитку громад України від 27 липня 2022 року щодо розроблення Плану дій при ураженні об’єктів житлового фонду та об’єктів критичної інфраструктури  комісія вирішила:

1. Керівникам підприємств, установ та організацій, розташованих на території Надвірнянської територіальної громади,:

1.1. Забезпечити готовність до роботи в осінньо-зимовий період 2022–2023 рр.

1.2. Провести моделювання можливої надзвичайної (кризової) ситуації  в умовах воєнного стану в осінньо-зимовий період 2022–2023 рр. та оцінити можливий масштаб ушкоджень на об’єктах виробничої, енергетичної, соціальної та житлово-комунальної інфраструктури та час, необхідний для їх відновлення.

1.3. Запланувати заходи, які передбачається виконати, по ліквідації кризової ситуації чи мінімізації її наслідків.

Термін: до 20 вересня 2022 року

1.4. Створити резервні запаси матеріальних ресурсів, необхідних для проведення аварійно-рятувальних робіт з відновлення пошкоджених чи зруйнованих об’єктів, інших невідкладних робіт та забезпечення належного функціонування в кризовій ситуації.

Термін: до 01 жовтня 2022 року

2. Надвірнянському районному управлінню ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області (Федорчук В.І) забезпечити готовність до розгортання пунктів обігріву та надання допомоги у розчищенні завалів, ліквідації чи локалізації пожеж.

Термін: в разі надзвичайної ситуації під час опалювального періоду

3. Управлінню житлово-комунального господарства та інфраструктури Надвірнянської міської ради (А. Гуцько) спільно з КП “Надвірнянський житловик” (Томин В.В.) та головами ОСББ м. Надвірна у разі ураження оперативно проводити обстеження завданих пошкоджень житловому фонду для прийняття органами влади рішення щодо ліквідації наслідків руйнувань і можливості дальшої експлуатації житлового фонду чи рішення про відселення мешканців пошкодженого (зруйнованого) житла.

Термін: в разі надзвичайної ситуації

4. Офісу соціальних послуг Надвірнянської міської ради (В. Василенко) оперативно вирішувати питання щодо організації місць для відселення громадян постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації для тимчасового проживання, оцінювання завданих їм збитків та надання адресної допомоги.

 Термін: в разі надзвичайної ситуації

5. КП «Надвірнаводоканал» (В. Литвинюк) в разі надзвичайної ситуації на об’єктах водопостачання:

5.1. Проводити оцінку масштабів завданих ушкоджень та можливості їх ліквідації за рахунок наявних резервів підприємства для відновлення водопостачання.

5.2. Організувати підвіз води в ті райони населеного пункту, де припинено централізоване водопостачання, якщо завдані значні пошкодження системі водопостачання і проведення ремонтних робіт може зайняти тривалий час.

5.3. Складати графіки підвозу води та доводити їх до відома населення.

Термін: в разі надзвичайної ситуації

6. Філії АТ «Прикарпаттяобленерго» «Південна» (Д. Буняк.), Надвірнянському відділенню АТ «Івано-Франківськгаз» (Лундяк І.М.):

6.1. У разі пошкодження (руйнування) об’єктів критичної інфраструктури з метою запобігання виникненню і поширенню пожежі та ураження людей електричним струмом своєчасно припиняти постачання до пошкодженого (зруйнованого) об’єкту газу та електроенергії.

Термін: в разі надзвичайної ситуації

6.2. Формувати додаткові аварійні бригади для оперативного усунення завданих мережі пошкоджень та відновлення електро-, газопостачання за рахунок створених матеріальних резервів.

Термін: під час надзвичайних ситуацій

6.3. Оперативно проводити оцінку масштабів збитків завданих мережам електро-, газопостачання та інформувати органи влади про можливості та терміни ліквідації аварій для вжиття заходів з організації альтернативного енергопостачання до об’єктів соціальної інфраструктури та житлового фонду.

Термін: в разі надзвичайної ситуації

7. КНП «Надвірнянська районна  лікарня»  (С. Ємельянчук),  КНП «Дитяча лікарня Надвірнянського району» (І. Бізіля), КП «Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги» (Є. Сем’янів) Надвірнянської міської ради:

7.1. Забезпечити готовність до надання медичної допомоги та ймовірного цілодобового прийому пацієнтів та при масовому надходженні постаждалих.

Термін: постійно

7.2. Створювати та поповнювати запаси матеріалів та ліків, спрямованих на запобігання та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню.

 Термін: постійно

8. КНП «Надвірнянська районна лікарня» (С. Ємельянчук), КНП «Дитяча лікарня Надвірнянського району» (І. Бізіля) Надвірнянської міської ради, забезпечити готовність до розгортання додаткових ліжок та розміщення пацієнтів з числа постраждалих внаслідок ураження житлового фонду, об’єктів критичної інфраструктури.

Термін: під час надзвичайних ситуацій

9. Надвірнянському спеціалізованому агролісгоспу ОКП «Івано Франківськоблагроліс» (Н. Бахмат), ДП «Надвірнянське лісове господарство» (І. Осташук), створити:

9.1. Резервний запас ділової деревини для вирішення питання відновлення чи ремонту пошкоджених чи зруйнованих об’єктів на території територіальної громади.

Термін: в осінньо-зимовий період 2022-2023 років

9.2. Запас дров для реалізації населенню у випадку тривалої відсутності газу та електроенергії під час надзвичайної ситуації та при потребі постійно його поповнювати.

Термін: до початку опалювального періоду

10. Управлінню економіки Надвірнянської міської ради (Т. Новосельський) оперативно забезпечити можливість реалізації населенню закладами торгівлі, що працюють на території міської територіальної громади, альтернативних обігрівальних та освітлювальних приладів, альтернативного палива, питної води, продуктів харчування, будівельних матеріалів.

Термін: під час надзвичайних ситуацій

11. Управлінню житлово-комунального господарства та інфраструктури Надвірнянської міської ради (А. Гуцько):

11.1. Через підпорядковані підрозділи організовувати надання допомоги     у проведенні аварійних, пошуково-рятувальних, інших невідкладних робіт (розбір завалів, розчищення доріг, відновленні житлового фонду) при ураженні об’єктів житлового фонду та об’єктів критичної інфраструктури.

Термін: під час надзвичайних ситуацій

11.2. Визначити перелік резервних (альтернативних) джерел забезпечення жителів громади питною водою та для побутових потреб на випадок надзвичайної ситуації в осінньо-зимовий період 2022-2023 років .

11.3. Узгодити взаємодію всіх служб міської житлово-комунальної інфраструктури та енергопостачальних організацій при відсутності електро-, газо-, тепло-, водопостачання в кризовій ситуації.

Термін: вересень-жовтень 2022 року

12. Старостам старостинських округів Надвірнянської міської територіальної громади провести роботу по створенню на території старостинських округів добровільних формувань цивільного захисту для проведення допоміжних робіт з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій пов’язаних із проведенням воєнних дій (розбір завалів, зруйнованого житла, споруд та ін.).

Термін: вересень 2022 року

13. Надвірнянського відділу поліції ГУ НП України в Івано-Франківській області (Є. Веретенський) забезпечувати охорону правопорядку та вживати заходів по забезпеченню схоронності майна постраждалих внаслідок ураження житлового фонду та об’єктів критичної інфраструктури.

Термін: під час надзвичайних ситуацій

14. Надвірнянського районного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики МОЗ України» (О. Жеревчук) розробити заходи щодо запобігання поширенню інфекційних хвороб серед населення під час надзвичайних ситуацій осінньо-зимового періоду 2022-2023 років.

Термін: до 01 жовтня 2022 року

По четвертому питанню «Про освітлення вулиць і доріг Надвірнянської міської територіальної громади в осінньо-зимовий період 2022/2023 р.р. в умовах воєнного стану» слухали:

Йосипенка Олега Володимировича – заступник міського голови з питань інфраструктури та житлово-комунального господарства, першого заступника голови Комісії

Гуцька Андрія Дмитровича – начальника управління житлово-комунального господарства та інфраструктури Надвірнянської міської ради.

За результатами виступів та з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

Керуючись Законом України «Про правовий режим воєнного стану», постановою Кабінету Міністрів України від 08 липня 2020 року №573 «Питання запровадження та здійснення деяких заходів правового режиму воєнного стану» наказом Івано-Франківської обласної військової адміністрації «Про затвердження комендантської години та встановлення спеціального режиму світломаскування» від 25 лютого 2022 року №1 з метою створення безпечних умов для жителів громади та забезпечення громадського порядку під час воєнного стану:

1. КП «Надвірнакомунсервіс» (А. Кіндрат) починаючи з 01 вересня 2022 року здійснювати освітлення вулиць та доріг населених пунктів Надвірнянської міської територіальної громади у темний час доби до настання комендантської години.

Термін: в осінньо-зимовий період 2022/2023 р.р.

2. Керівникам підприємств, установ та організацій, суб’єктам господарювання незалежно від форми власності, які розміщені на території Надвірнянської міської територіальної громади, жителям населених пунктів територіальної громади після настання комендантської години та до її завершення дотримуватися світломаскувального режиму повного затемнення.

Термін: на період воєнного стану

3. Управлінню житлово-комунального господарства та інфраструктури Надвірнянської міської ради (А. Гуцько) здійснювати контроль за дотриманням суб’єктами господарювання на території Надвірнянської міської територіальної громади встановленого режиму світломаскування

Термін: на період воєнного стану

Міський голова,
голова Місцевої комісії

Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Секретар Місцевої комісії

Любомир БОЙЧУК

Міський голова, голова Місцевої комісії
Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Секретар Місцевої комісії
Любомир БОЙЧУК

HomeCategoriesWishlistAccount
Search