УКРАЇНА
НАДВІРНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА

МІСЦЕВА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

78405, Івано-Франківська область, м.Надвірна, вул.Гетьмана Мазепи, 29 тел.(03475)2-23-05, E-mail: Nadvirna_mr@ukr.net

Протокол №5

ЗАСІДАННЯ МІСЦЕВОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

місто Надвірна
17 жовтня 2022 року

Головував: Голова Надвірнянської міської територіальної громади, голова Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Андрійович Зіновій Мирославович.

Присутні: члени Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (за окремим списком) та запрошені особи.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

  1. Про стан безпеки на дорогах територіальної громади в осінньо-зимовий період 2022-2023 р.р. та заходи щодо його покращення. (Доповідає: Гуцько А.Д.)
  1. Про забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я людини питною водою. (Доповідає: Гурмак І.Г.)

РОЗГЛЯД ПИТАНЬ:

По першому питанню «Про стан безпеки на дорогах територіальної громади в осінньо-зимовий період та заходи щодо його покращення» слухали:

Гуцька Андрія Дмитровича – начальника управління житлово-комунального господарства та інфраструктури Надвірнянської міської ради;

За результатами виступів та з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

  1. КП “Надвірнакомунсервіс” (Кіндрат А.М.):

1.1. Забезпечити підготовку до роботи в умовах зимового періоду спеціальної (снігоприбиральної) дорожньої техніки, обладнання та інвентарю, які будуть задіяні для розчистки доріг комунальної власності та прибудинкових територій, в зимовий період 2022-2023 р.р. та накопичити в достатній кількості протиожеледні засоби, посипні матеріали та реагенти.

1.2. Створити трьохдобовий запас пально-мастильних матеріалів для забезпечення роботи техніки, задіяної для зимового утримання доріг територіальної громади на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

1.3. Визначити місця тимчасового складування снігу при прибиранні тротуарів та прибудинкових територій.

Термін: До 31.10.2022 р.

      1.4. Забезпечувати розчищення ділянок доріг на території громади, де створюється загрозлива ситуація внаслідок снігових заметів, ожеледиці

Термін: При ускладненні погодних умов

  1. Управлінню житлово-комунального господарства та інфраструктури Надвірнянської міської ради (Гуцько А.Д.):

2.1. Уточнити перелік снігоочисної техніки, яка може бути додатково залучена на договірних засадах для ліквідації наслідків надзвичайних ситуації на дорогах територіальної громади у зимовий період 2022/2023 років, та укласти угоди з установами, підприємствами, організаціями – власниками снігоочисної та іншої тяжкої техніки, для здійснення їх залучення на договірних засадах у період ускладнення метеорологічних умов з метою якісного забезпечення проїзду по комунальних дорогах громади.

 Термін: до 31.10.2022 р.  

2.3. Закласти в місцеві матеріальні резерви достатню кількість пально-мастильних матеріалів для забезпечення розчищення ділянок доріг на території громади, де створюватиметься загрозлива ситуація внаслідок снігових заметів або ожеледиці.

До 31.10.2022 р.

2.4. У межах власної компетенції організувати постійний контроль
за готовністю автодоріг і дорожніх організацій до функціонування в умовах осінньо-зимового періоду 2022-2023 років.

Термін: на час ускладнення погодних умов

2.5. У разі залучення техніки підрозділів ДСНС України для виконання окремих завдань з утримання доріг в зимовий період 2022-2023 р.р. передбачити їх заправку пально-мастильними матеріалами за рахунок місцевих матеріальних ресурсів чи коштів резервного фонду.

 Термін: на час ускладнення погодних умов

  1. КП «Надвірнянський житловик», головам ОСББ забезпечити щоденний контроль за станом і утриманням прибудинкових територій.

Термін: Під час ускладнення погодних умов

  1. Надвірнянський відділ поліції Головного управління Національної поліції у Івано-Франківській області (Веретенський І.Є.):

4.1. Розробити плани заходів з пропуску автотранспорту в складних погодних умовах зимового періоду на аварійних ділянках автодоріг.

  • Оперативно вирішувати питання розосередження техніки у разі виникнення заторів на дорогах внаслідок складних метеорологічних умов.

Термін: Під час ускладнення погодних умов

  1. Надвірнянське РУ ГУ ДСНС в області (Федорчук В.І.)
  • Своєчасно вживати заходів щодо евакуації людей із транспортних засобів, що зупинились у заметах чи заторах, при потребі розгортати мобільні пункти обігріву.

5.2. Організувати взаємодію з Надвірнянським відділом поліції Головного управління Національної поліції у Івано-Франківській області щодо контролю за станом доріг, своєчасним обмеженням чи припиненням руху по них у випадку ускладнення погодних умов, виникнення на автодорогах снігових заметів та заторів.

Термін: Під час ускладнення погодних умов

  1. Старостам старостинських округів Надвірнянської міської територіальної громади завчасно інформувати управління житлово-комунального господарства та інфраструктури міської ради про погіршення ситуації на дорогах комунального значення.

Термін: Під час ускладнення погодних умов

По другому питанню «Про забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я людини питною водою» слухали:

Гурмака Івана Григоровича – начальника районного відділу ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області

За результатами виступів та з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

  1. КП “Надвірнаводоканал” (В. Литвинюк):

1.1. Забезпечити проведення невідкладних ремонтних робіт на централізованих водопроводах, дотримуватися графіків проведення заміни зношеної системи водогонів та посилити заходи з охорони водозаборів.

Термін: Постійно

1.2. Визначити перелік резервних джерел забезпечення населення питною водою на випадок аварій, забруднень тощо.

Термін: До 31.10.2022 р.

1.3. Забезпечити належний контроль за якістю питної води, яка подається централізовано, та вжити заходи для зменшення її витрат та не облікованого відбору води.

1.4. Забезпечувати нормативні запаси реагентів, знезаражуючих засобів і реактивів для очищення та знезараження питної води, проведення посиленого контролю за якістю питної води в умовах виникнення епідемічних ускладнень.

Термін: Постійно

1.5. Подати управлінню житлово-комунального господарства та інфраструктури міської ради потребу в обладнанні та матеріалах, необхідних для забезпечення подачі питної води населенню у випадку надзвичайних ситуацій.

Термін: до 31.10.2022 р.

1.6. Розробити або доопрацювати плани заходів щодо забезпечння населення питною водою населених пунктів, обладнаних централізованим водопостачанням, визначити засоби постачання води населенню на випадок надзвичайних ситуацій.

Термін: до 31.10.2022 р.

  1. Керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності забезпечити належне утримання мереж локального водопостачання та водовідведення.

Термін: Постійно

  1. КП “Надвірнакомунсервіс”, старостам старостинських округів забезпечити належне утримання громадських криниць на території громади, їх ремонт, чистку та дезинфекцію із проведенням лабораторних досліджень питної води.

Термін: Постійно

  1. Управлінню житлово-комунального господарства та інфраструктури міської ради (Гуцько А.Д.) переглянути та за потреби оновити запаси пального для проведення аварійно-ремонтних робіт та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій пов’язаних із забезпеченням населення питною водою.

Термін: Постійно

  1. Надвірнянському районному відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» (О. Жеревчук) через засоби масової інформації забезпечувати постійне інформування населення щодо профілактики гострих кишкових захворювань.

Термін: Постійно

  1. Районному відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (І. Гурмак) здійснювати контроль за дотриманням санітарного законодавства суб’єктами господарювання, що надають послуги з централізованого постачання на території Надвірнянської міської територіальної громади. У разі виявлення порушень вимог санітарного законодавства вносити відповідні пропозиції щодо їх усунення.

Термін: Постійно

Міський голова,
голова Місцевої комісії

Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Секретар Місцевої комісії

Любомир БОЙЧУК

Міський голова, голова Місцевої комісії
Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Секретар Місцевої комісії
Любомир БОЙЧУК

HomeCategoriesWishlistAccount
Search