УКРАЇНА
НАДВІРНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО – ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

восьмого скликання
(одинадцята сесія)

РІШЕННЯ

від 17 серпня 2021 року

№ 504-11/2021

Про затвердження «Порядку демонтажу зовнішньої реклами на території Надвірнянської міської територіальної громади»

3 метою впорядкування розміщення зовнішньої реклами на території Надвірнянської міської територіальної громади, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про рекламу», «Про благоустрій населених пунктів», «Про автомобільні дороги», «Про охорону культурної спадщини», Типовими правилами розміщення зовнішньої реклами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 №2067, міська рада

вирішила:

  1. Затвердити «Порядок демонтажу зовнішньої реклами на території Надвірнянської міської територіальної громади», додається.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань промисловості, підприємництва, інвестицій, містобудування та архітектури (голова комісії Турів В.Ф.).

Міський голова

Андрійович З. М.

Міський голова
Андрійович З. М.

Додаток

Порядок демонтажу зовнішньої реклами на території Надвірнянської міської територіальної громади

1.ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Цей Порядок розроблений відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про рекламу», «Про благоустрій», «Про автомобільні дороги», «Типових правил розміщення зовнішньої реклами» затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003р. №2067, Закону України  «Про охорону культурної спадщини» і регулює відносини, що виникають у зв’язку з розміщенням зовнішньої реклами на території Надвірнянської міської територіальної громади, та визначають порядок надання дозволів на розміщення такої реклами.

1.2. Порядок поширюється на всю територію Надвірнянської міської територіальної громади, в тому числі підприємства, установи та організації, незалежно від форми власності та відомчої належності, а також фізичних осіб, які здійснюють діяльність у сфері зовнішньої реклами на території Надвірнянської міської територіальної громади. Порядок є обов’язковий для виконання всіма учасниками рекламної діяльності.

1.3.Рекламні засоби та об’єкти зовнішньої реклами, розміщені на території Надвірнянської міської територіальної громади, на які не оформлені належним чином документи на розміщення, та які не відповідають вимогам,  встановленим цим Порядком, підлягають демонтажу.

2.ТЕРМІНИ

демонтаж – комплекс заходів, що передбачають відокремлення спеціальної конструкції разом з основою від місця її розташування та транспортування у місце її подальшого зберігання;

дозвіл – документ установленої форми, виданий розповсюджувачу зовнішньої реклами на підставі рішення виконавчого комітету міської ради, який дає право на розміщення зовнішньої реклами на певний строк та у певному місці; 

самовільний рекламний засіб – такий, що встановлено без наявності виданого у встановленому законом порядку дозволу на розміщення зовнішньої реклами;
Робочий орган з питань розміщення зовнішньої реклами – управління містобудування та архітектури Надвірнянської міської ради.

Уповноважений орган – посадова особа міської ради, котра не входить до складу Робочого органу, для виконання функцій по дотриманню порядку експлуатації та утримання рекламних засобів

3. ПРОЦЕДУРА ПРОВЕДЕННЯ РОБІТ ПО ДЕМОНТАЖУ РЕКЛАМНИХ ЗАСОБІВ, ВСТАНОВЛЕНИХ ІЗ ПОРУШЕННЯМИ ПРАВИЛ РОЗМІЩЕННЯ ЗОВНІШНЬОЇ РЕКЛАМИ

3.1. Демонтажу  згідно з цього Порядку підлягають:

3.1.1. Самовільно встановлені конструкції:
а) власника яких встановити неможливо;
б) власник яких виявлений, але припису на демонтаж не виконав.

3.1.2. Спеціальні конструкції:

а) на розміщення яких закінчився термін дії дозволів або термін дії договору на тимчасове користування місцями для розміщення спеціальних конструкцій;
б) на розміщення яких скасовано дозвіл у встановленому порядку;
в) встановлені у невідповідності до дозвільної документації,  технічних характеристик  та місця їх встановлення згідно виданих дозволів на розміщення зовнішньої реклами;
г) у разі, коли технічний стан рекламного засобу створює загрозу життю або здоров’ю людей та/або заподіяння шкоди (майнової чи немайнової) третім особам;
д) у разі наявності заборгованості розповсюджувача реклами із сплати коштів відповідно до умов договору тимчасового користування місцями розміщення засобів зовнішньої реклами більш ніж за 2 місяці.

3.2. У випадках, зазначених у пунктах 3.1.1.б, 3.1.2.а, 3.1.2.б, 3.1.2.в демонтаж спеціальних конструкцій повинен бути проведений власниками (законними користувачами) зовнішньої реклами самостійно за власний рахунок.

Робочий орган на підставі протоколу про виявлене правопорушення готує проект рішення на розгляд виконавчого комітету міської ради, яким визначається перелік спеціальних конструкцій, що підлягають демонтажу, із зазначенням місця їх розташування і терміну проведення демонтажу.

3.3. Демонтаж спеціальних конструкцій може здійснюватись без попереднього надсилання припису у випадках, зазначених у п. 3.1.1.а, та п. 3.1.2.г

При встановленні фактів згідно п.3.1.2.г складається відповідний акт за участю Уповноваженого органу, власника місця розташування спеціальної конструкції та представника комунального підприємства «Надвірнакомунсервіс».

3.4. В разі невиконання Власниками спеціальних конструкцій вимог щодо їхнього демонтажу за поданням Уповноваженого органу міська рада може прийняти рішення про визнання такого майна як безгосподарного.

Виконавчим комітетом міської ради може бути прийняте рішення про демонтаж спеціальних конструкцій за кошти міського бюджету, з подальшим відшкодуванням витрат понесених на демонтаж спеціальної конструкції за рахунок Власника чи його демонтованого майна.

При потребі під час проведення демонтажу можуть бути присутні: власник спеціальної конструкції, представник ВП ГУНП (дільничний інспектор), представники служб, що експлуатують інженерні мережі.

3.5. Про проведений демонтаж спеціальної конструкції складається акт та підписується Уповноваженим органом та іншими особами, що були присутні при його проведенні. До акту додається в обов’язковому порядку фотофіксація місця розташування спеціальної конструкції до і після демонтажу.

Акт проведення демонтажу складається у 2-х примірниках, один з яких залишається в Уповноваженого органу, другий передається власнику демонтованої спеціальної конструкції одразу після складання такого акта у випадку його присутності.

У разі відсутності власника спеціальної конструкції або його відмови від підписання акту демонтажу, про що робиться відповідна відмітка, другий примірник акту Уповноважений орган у 5 (п’яти) денний термін надсилає поштою за місцезнаходженням власника рекомендованим листом (якщо встановлено його місцезнаходження). Якщо місцезнаходження власника невідоме, Уповноважений орган у цей же термін повідомляє про проведений демонтаж та місцезнаходження спеціальної конструкції відділ поліції.

Після проведення демонтажу складається наступний комплект документів:

– акт про проведення демонтажу;
– у випадку проведення демонтажу підрядною організацією, – акт виконаних робіт з демонтажу спеціальної конструкції із зазначенням характеру робіт та їх вартості, що підписується Уповноваженим органом (замовником) та організацією або особою (виконавцем), які здійснили демонтаж;
– у випадку проведення демонтажу Уповноваженим органом складається калькуляція вартості таких витрат. 

3.6. У разі встановлення особи Власника спеціальної конструкції Компенсація витрат особи, яка організувала демонтаж спеціальної конструкції, покладається на такого власника (законного користувача) демонтованої спеціальної конструкції на підставі виставленого рахунку та/або Акта виконаних робіт по демонтажу, які надсилаються власнику в обов’язковому порядку у 5 (п’яти) денний термін з дати демонтажу.

Власник спеціальних конструкцій зобов’язаний повернути собі демонтовані спеціальні конструкції після звернення до Уповноваженого органу на підставі таких документів:

а) заяви на ім’я Уповноваженого органу про повернення демонтованої спеціальної конструкції;
б) документа, що підтверджує право власності на конкретну демонтовану спеціальну конструкцію;
в) документа, що підтверджує оплату витрат, пов’язаних з демонтажем спеціальних конструкцій, транспортування та їх зберігання.

3.7. Облік і тимчасове зберігання демонтованих спеціальних конструкцій здійснюється у порядку визначеному Уповноваженим органом.

Демонтована спеціальна конструкція зберігається у спеціально відведеному для цього місці (сховищі, складі, тощо) комунального підприємства «Надвірнакомунсервіс» Надвірнянської міської ради.

Після закінчення річного терміну зберігання примусово демонтованих об’єктів, власники яких не зголосились за їх поверненням або не сплатили вартості демонтажу, доставки та зберігання, таке майно визнається безгосподарним і переходить у комунальну власність Надвірнянської міської територіальної громади в особі Надвірнянської міської ради в порядку, визначеному законодавством. Подальше застосування майна вирішується Уповноваженим органом згідно з чинним законодавством.

HomeCategoriesWishlistAccount
Search