УКРАЇНА
НАДВІРНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО – ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

восьмого скликання
(двадцять перша сесія)

РІШЕННЯ

від 21 червня 2023 року

№ 1537-21/2023

Про звернення Надвірнянської міської ради

Заслухавши звернення депутатів Надвірнянської міської ради до Івано-Франківської обласної ради щодо зволікання в повноцінному розгляді питання передачі цілісного майнового комплексу Надвірнянської школи-інтернат та закріпленої за нею земельної ділянки площею 6,2549 гектарів Надвірнянській територіальній громаді, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:

  1. Схвалити звернення Надвірнянської міської ради до Івано-Франківської обласної ради щодо зволікання в повноцінному розгляді питання передачі цілісного майнового комплексу Надвірнянської школи-інтернат та закріпленої за нею земельної ділянки площею 6,2549 гектарів Надвірнянській територіальній громаді (додається).
  2. Звернення надіслати голові Івано-Франківської обласної ради О.Сичу.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Т.Пекарського.

Міський голова

Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Міський голова
Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Голові Івано-Франківської обласної ради
Олександру СИЧУ

Шановний Олександре Максимовичу!

20 квітня 2023 року ми, депутати Надвірнянської міської ради, прийняли звернення до Івано-Франківської обласної ради з проханням щодо передачі цілісного майнового комплексу Надвірнянської школи-інтернат та закріпленої за нею земельної ділянки площею 6,2549 гектарів Надвірнянській територіальній громаді. Обгрунтовуючи це тим, що в цьому майновому комплексі розміщені два наших заклади освіти – Надвірнянська гімназія №1 і Надвірнянський ліцей №4, а на закріпленій території розташовані, крім основних корпусів, господарські будівлі, стадіон, спортивні майданчики.

Однак на сесії Івано-Франківської обласної ради 9 червня 2023 року звернення Надвірнянської міської ради щодо передачі цілісного майнового комплексу за адресою: м.Надвірна, вул.Української Армії, 7 та земельну ділянку, на якій він розташований, із комунальної власності Івано-Франківської обласної ради в комунальну власність Надвірнянської міської територіальної громади не включили в порядок денний, а натомість на розгляд депутатів обласної ради запропоновано непрозорий та необґрунтований поділ даної земельної ділянки та передача Надвірнянській громаді не цілісного майнового комплексу, а одну будівлю з восьми, і то таку, яка не використовується в навчальному процесі вже двадцять років і є занедбаною. Надвірнянська міська рада погодить передачу цілісного майнового комплексу за адресою: м.Надвірна, вул.Української Армії, 7 та земельну ділянку площею 6,2549 га, на якій він розташований, із комунальної власності Івано-Франківської обласної ради в комунальну власність Надвірнянської міської територіальної громади, про що було наголошено в нашому зверненні.

Незрозумілим є таке зволікання керівництва обласної ради з прийняттям рішення про передачу цілісного майнового комплексу і земельної ділянки. І це при тому, що депутати і голова Надвірнянської громади свою позицію щодо функціонування освітянських закладів та передачі майнового комплексу і земельної ділянки  висловлювали неодноразово дві останні каденції.

При обговоренні цих питань голова обласної ради дав розширений коментар, в якому обгрунтовував зняття з порядку денного питання про поділ даної земельної ділянки.

Найбільше ж здивував голова обласної ради, коли згадав про виділення в серпні 2013 року приватним особам 10 гектарів землі сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту м. Надвірна, урочище «За мостом» та ще й звинуватив міську владу, що землі роздали розчерком «одного пера».

Звертаємо увагу керівництва обласної ради, що шість земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства за межами населеного пункту м. Надвірної, урочище «За мостом» загальною площею 10 гектарів надали у власність шістьом громадянам згідно з наказами, підписаними у кабінетах відокремлених управлінь тодішньої обласної влади і Надвірнянська міська рада не була розпорядником цих земель.

Неприємно також було чути від керівництва обласної ради про якусь ефемерну  загрозу для земельної ділянки школи-інтернат в її майбутньому нецільовому використанні. Пряма мова голови обласної ради: «Якщо передати цю земельну діляночку,  то станеться те саме, що сталося з 10 гектарами землі у заповідній зоні міста Надвірна».

 Як може так думати очільник обласної ради, адже Надвірнянська міська рада своїми рішеннями багато разів гарантувала збереження цілісного майнового комплексу Надвірнянської міської середньої загальноосвітньої школи-інтернат за адресою: м. Надвірна, вул. Української Армії, 7 та закріпленої за ним земельної ділянки площею 6,2549 га.

Ми, депутати Надвірнянської міської ради, здивовані і обурені цими звинуваченнями і вимагаємо офіційних пояснень чи спростувань від голови обласної ради, бо вважаємо, що твердження про причетність Надвірнянської міської ради до виділення  земельних ділянок в урочищі «За мостом» в 2013 році – це маніпуляції й брехня

Звернення підтримане на 21 позачерговій сесії Надвірнянської міської ради восьмого демократичного скликання від 21.06.2023 р.

HomeCategoriesWishlistAccount
Search