УКРАЇНА
НАДВІРНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО – ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

восьмого скликання
(двацята друга сесія)

РІШЕННЯ

від 13 липня 2023 року

№ 1546-22/2023

Про встановлення розміру ставки туристичного збору на території Надвірнянської міської територіальної громади

Відповідно до Податкового кодексу України із змінами та доповненнями, Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів” від 23.11.2018 року № 2628-VIII, cт. 64 Бюджетного кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, майна і власності, керуючись п.24 ч.1 ст.26, ч.1 ст.59, ч.1 ст.69 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

вирішила:

  1. Встановити ставку туристичного збору за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 5.1 пункту 5 Положення про туристичний збір у Надвірнянській міській територіальній громаді, у розмірі 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму та 2 відсотка – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.
  2. Рішення набирає чинності з 01 січня 2024 року та застосовується (поширюється) на осіб, визначених Положенням про туристичний збір на території Надвірнянської міської територіальної громади.
  3. Оприлюднити рішення в засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті Надвірнянської міської ради.
  4. Контроль за повнотою та своєчасністю перерахування збору до бюджету міста Надвірна здійснює Надвірнянська ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області.
  5. Визнати такими що втратило чинність з 01.01.2024 року рішення Надвірнянської міської ради від 03.06.2021 року №324-9/2021 «Про встановлення розміру ставки туристичного збору на території Надвірнянської міської територіальної громади на 2022 рік та Положення про туристичний збір у Надвірнянській міській територіальній громаді».
  6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань планування, бюджету, майна і власності (голова комісії Новосельський Т.В.).

Міський голова

Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Міський голова
Зіновій АНДРІЙОВИЧ

HomeCategoriesWishlistAccount
Search