УКРАЇНА
НАДВІРНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО – ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

восьмого скликання
(двацята друга сесія)

РІШЕННЯ

від 13 липня 2023 року

№ 1547-22/2023

Про ставки місцевих податків і зборів (єдиний податок, транспортний податок, збір за місця паркування транспортних засобів)

Згідно Податкового кодексу України, та враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, майна і власності, міська рада

вирішила:

  1. Встановити на території Надвірнянської міської територіальної громади ставки єдиного податку платників спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності:
    • для першої групи платників єдиного податку 10% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного(податкового) року;
    • для другої групи платників єдиного податку 20% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного(податкового) року.
  2. Встановити на території Надвірнянської міської територіальної громади ставку збору за місця для паркування транспортних засобів в розмірі 0,01% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження паркувальної діяльності, за кожен день паркування.
  3. Встановити на території Надвірнянської міської територіальної громади ставку транспортного податку з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за легковий автомобіль з року випуску якого минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість якого становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
  4. Рішення набирає чинності з 01 січня 2024 року.
  5. Оприлюднити рішення в засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті Надвірнянської міської ради.
  6. Направити дане рішення для виконання в Надвірнянську державну податкову інспекцію ГУ ДПС в Івано-Франківській області.
  7. Визнати такими що втратило чинність з 01.01.2024 року рішення Надвірнянської міської ради від 03.06.2021 №326-9/2021 “Про ставки місцевих податків і зборів (єдиний податок, транспортний податок, збір за місця паркування транспортних засобів)” (зі змінами).
  8. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань планування, бюджету, майна і власності (голова комісії Новосельський Т.В.).

Міський голова

Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Міський голова
Зіновій АНДРІЙОВИЧ

HomeCategoriesWishlistAccount
Search