УКРАЇНА
НАДВІРНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО – ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

восьмого скликання
(двацята друга сесія)

РІШЕННЯ

від 13 липня 2023 року

№ 1550-22/2023

Про встановлення пільг зі сплати земельного податку

З метою створення умов для ефективної реалізації повноважень місцевого самоврядування Надвірнянської міської територіальної громади  в галузі земельних відносин, керуючись Земельним кодексом України, ст.ст.12.4, 30, 281, 282, 284 Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи, ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету, майна і власності, міська рада

вирішила:

  1. Встановити пільгу зі сплати земельного податку в розмірі 100 відсотків:
    • Органам державної влади та органам місцевого самоврядування, органам прокуратури, органам Міністерства внутрішніх справ, органам державної фіскальної служби України, органам Державної служби з надзвичайних ситуацій, органам Служби безпеки України, військовим формуванням, утвореним відповідно до законів України, Збройним Силам України, державній ветеринарній медицині, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів, за виключенням земельних ділянок, на яких здійснюється комерційна діяльність.
    • Військовослужбовцям, що здійснюють діяльність пов’язану з захистом територіальної цілісності в російсько-українській війні.
  2. Встановити пільгу зі сплати земельного податку в розмірі 99 відсотків:
    • Об’єднанням співвласників багатоквартирних житлових будинків та житлово-будівельним кооперативам, які зареєстровані у встановленому законом порядку на території м.Надвірна.
  3. Рекомендувати платникам, які користуються пільгами з цього податку, вивільнені кошти спрямувати на проведення  капітального та поточного ремонтів приміщень, впровадження  заходів з енергозбереження та зміцнення матеріально-технічної бази   зазначених підприємств.
  4. Рішення набирає чинності з 01 січня 2024 року.
  5. Визнати такими що втратило чинність з 01.01.2024 року рішення Надвірнянської міської ради від 03.06.2021 року № 328-9/2021 “Про встановлення пільг зі сплати земельного податку”.
  6. Контроль за виконання рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань планування, бюджету, майна і власності (голова комісії Новосельський Т.В.).

Міський голова

Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Міський голова
Зіновій АНДРІЙОВИЧ

HomeCategoriesWishlistAccount
Search