УКРАЇНА
НАДВІРНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО – ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

восьмого скликання
(двацять шоста сесія)

РІШЕННЯ

від 19 жовтня 2023 року

№ 1773-26/2023

Про проект «Тимчасового порядку надання земельних ділянок в постійне користування об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків на території Надвірнянської міської територіальної громади»

З метою створення умов для ефективної реалізації повноважень місцевого самоврядування Надвірнянської міської територіальної громади в галузі земельних відносин, керуючись ст.ст. 13, 14, 142-144 Конституції України, Цивільним кодексом України, Земельним кодексом України, ст.ст. 26, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про основи містобудування», Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань  землекористування та земельних відносин, міська рада

вирішила:

  1. Затвердити проект «Тимчасового порядку надання земельних ділянок в постійне користування об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків на території Надвірнянської міської територіальної громади», (додаток 1).
  2. Проект «Тимчасового порядку надання земельних ділянок в постійне користування об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків на території Надвірнянської міської територіальної громади» розмістити на офіційному веб-сайті міської ради для громадського обговорення.
  3. Повідомлення про час і місце проведення громадських слухань з обговорення даного проекту розмістити на офіційному веб-сайті міської ради та в засобах масової інформації.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань  землекористування та земельних відносин (голова комісії Туєшин О.В.).

Міський голова

Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Міський голова
Зіновій АНДРІЙОВИЧ

Додаток 1 до рішення Надвірнянської міської ради від 19.10.2023 року  № 1773-26/2023 “Про проект “Тимчасового порядку надання земельних ділянок в постійне користування об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків на території Надвірнянської міської територіальної громади”

ТИМЧАСОВИЙ ПОРЯДОК
надання об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків земельних ділянок у постійне користування

  1. Тимчасовий порядок надання об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (надалі – ОСББ) земельних ділянок у постійне користування розроблений на підставі Конституції України, Земельного кодексу України, Законів України «Про землеустрій», «Про Державний земельний кадастр», «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку».
  2. Цей Порядок визначає загальні положення та встановлює особливості і процедуру надання виключно ОСББ земельних ділянок у постійне користування та діє до часу прийняття Кабінетом Міністрів України порядку передачі безоплатно у власність або у постійне користування ОСББ земельних ділянок.
  3. Надання ОСББ земельних ділянок у постійне користування здійснюється на підставі прийнятих Надвірнянською міською радою рішень про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), про надання земельної ділянки в постійне користування.
  4. Розробку документації із землеустрою мають право здійснювати юридичні особи, що володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та у складі яких працює не менше двох сертифікованих інженерів-землевпорядників або фізичні особи-підприємці, які володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та є сертифікованими інженерами-землевпорядниками.
  5. Особа, уповноважена представляти інтереси ОСББ звертається до Надвірнянської міської ради  через Управління адміністративних послуг з клопотанням про надання дозволу на розроблення відповідної документації із землеустрою, із зазначенням орієнтовного розміру земельної ділянки та її цільового призначення, до клопотання додаються:

5.1. протокол Загальних зборів ОСББ про намір оформити земельну ділянку;

5.2. правовстановлюючі документи на юридичну особу ОСББ (належним чином засвідчені копії свідоцтва (витягу) про державну реєстрацію, статуту);

5.3. графічні матеріали із зазначенням місця розташування, з визначенням меж та площі земельної ділянки;

  1. В разі надання у користування земельної ділянки, зареєстрованої в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України «Про Державний земельний кадастр», право власності на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, без зміни її меж та цільового призначення до клопотання додаються:

6.1. протокол зборів ОСББ про намір оформити земельну ділянку в постійне користування;

6.2 правовстановлюючі документи на юридичну особу ОСББ (належним чином засвідчені копії свідоцтва (витягу) про державну реєстрацію, статуту);

6.3. правовстановлюючі документи будівель і споруд розташованих на земельній ділянці;

6.4. витяг з державного земельного кадастру;

  1. Розроблена землевпорядна документація щодо відведення земельної ділянки подається на погодження відповідно до ст.186, 186-1 Земельного кодексу України.
  2. Управлінням земельних ресурсів в місячний термін проводиться аналіз та перевірка поданих на розгляд документів та надається вмотивована відповідь. У випадку неподання заявником до клопотання передбаченого переліку документів, заявнику повідомляється про виявленні недоліки та спосіб отримання документів для їх подальшого доопрацювання. В разі відсутності зауважень управлінням земельних ресурсів готується проект рішення на розгляд постійної комісії з питань землекористування та земельних відносин та сесії міської ради.
  3. Земельна ділянка надається ОСББ у постійне користування виключно для обслуговування багатоквартирного житлового будинку та прибудинкової території із земель житлової та громадської забудови, код КВЦПЗ 02.03 або 02.10, без права:

9.1) розпоряджатися земельною ділянкою, зокрема передавати земельну ділянку або її частини у користування іншим особам;

9.2) будівництва (розміщення) будь-яких будівель та споруд, за виключенням господарських споруд, необхідних для обслуговування багатоквартирного житлового будинку;

9.3) зведення господарських споруд без дотримання встановлених законодавством вимог щодо проектування та будівництва відповідних об’єктів.

  1. ОСББ зобов’язане зареєструвати право постійного користування земельною ділянкою в установленому законом порядку.
  2. ОСББ зобов’язане забезпечити вільний доступ до земельної ділянки відповідним службам для прокладання нових, ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж і споруд на них, що знаходяться в межах закріплених територій.
  3. ОСББ сплачує земельний податок за земельну ділянку передану в постійне користування у відповідності до норм Податкового кодексу України.

Секретар міської ради

Тарас ПЕКАРСЬКИЙ

HomeCategoriesWishlistAccount
Search