УКРАЇНА
НАДВІРНЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО – ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ

восьмого скликання
(четверта позачергова сесія)

РІШЕННЯ

від 15 січня 2021 року

№ 99-4/2021

Про визначення вартості харчування та встановлення розміру батьківської плати за харчування дітей в закладах освіти

Відповідно до статті 35 Закону України “Про дошкільну освіту”, Закону України “Про повну загальну середню освіту”, Закону України “Про освіту”, Постанови Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2002 року №1243 “Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів”, Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21 листопада 2002 року № 667, з метою забезпечення дітей у закладах освіти повноцінним збалансованим харчуванням, міська рада

вирішила:

  1. Визначити вартість харчування одного дня для дітей ясельного віку в розмірі – 30 грн., для дітей дошкільного віку з 10,5, 12 – ти годинним режимом роботи – 43 грн.
  2. Встановити розмір батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти та дошкільній групі Ліснотарновицького ліцею у розмірі 60 відсотків у міській місцевості та 40 відсотків у сільській місцевості від вартості харчування в межах фінансових ресурсів, затверджених на відповідний бюджетний рік.
  3. Звільнити від плати за харчування дітей:
      • батьків або осіб, які їх заміняють із сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну  соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” (підставою для звільнення є довідка про призначення такої допомоги, видана органами соціального захисту населення);
      • в інших випадках, передбачених законодавством України (діти сироти і діти,  позбавлені батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях, діти-інваліди, діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків, діти учасників АТО і ООС та переселенців із зони АТО і ООС та інш.).
  4. На 50% зменшити розмір плати за харчування дітей батькам, які виховують  троє  і більше  дітей.
  5. Здійснювати одноразове гаряче харчування з розрахунку 17 гривень на одну дитину в день учнів 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”, а також дітей, які навчаються в інклюзивних класах в закладах загальної середньої освіти.
  6. Здійснювати одноразове гаряче харчування з розрахунку 17 гривень на одну дитину в день дітей учасників АТО і ООС, дітей учасників бойових дій із зони АТО і ООС, дітей із сімей переселенців із зони АТО і ООС.
  7. Здійснювати грошову компенсацію за харчування учнів вищеназваних категорій в закладах загальної середньої освіти на період проведення тендерних процедур, через відсутність або припинення роботи харчоблоків.
  8. На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 19.08.2002 № 856 “Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах” забезпечити безоплатним харчуванням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Встановити норму вартості обіду на одного учня 1-4 класів в сумі 17 грн., на одного учня 5-11 класів в сумі 20 грн. При відсутності гарячого харчування  виплачувати опікуну (піклувальнику)  дитини грошову компенсацію за неотримане харчування в розмірі норми вартості обіду.
  9. Визначити вартість харчування одного дня в пришкільному інтернаті Надвірнянської гімназії № 1 для учнів 1-4 класів – 50.00 грн., для учнів 5-9 класів – 60,00 грн.
  10. Встановити розмір батьківської плати за харчування дітей у пришкільному інтернаті Надвірнянської гімназії № 1 в розмірі від 0 до 50 відсотків від вартості харчування в межах фінансових ресурсів, затверджених бюджетом на відповідний бюджетний рік. Фактичний розмір батьківської плати встановлюється комісією з питань захисту прав дитини.
  11. Начальнику управління освіти забезпечити фінансування харчування в закладах освіти в межах бюджетних асигнувань на відповідний бюджетний рік.
  12. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань освіти, культури, туризму, молоді, фізичної культури та спорту (голова комісії Микитин А.В.).

Міський голова

Андрійович З. М.

Міський голова
Андрійович З. М.

HomeCategoriesWishlistAccount
Search